Merellisen Helsingin kehittäminen

Helsingin saariston matkailu- ja virkistysarvovene on valtava. Tähän mennessä saaristomme on hyödynnetty varsin vähän ja merellinen Helsinki on ikäänkuin uinuva voimavara miljoonakaupungillemme. Järkevästi ja luontoarvoja kunnioittaen, voisimme avata saaristoa laajemmille käyttäjäryhmille ja turisteille. Tämä edellyttää sekä palveluiden että yhteyksien kehittämistä ja ennen kaikkea palvelukulttuurin kehittämistä Helsingissä.

Haaveilen upean saaristomme vesiliikenteen ulottamisesta samalle tasolle kuin se on ollut 100 vuotta sitten. Saaristoliikenteessä tulisi keskittyä nostalgiaan ja palveluun. Elämyksiin ja lisäarvoon, jonka matkailija tai kaupungin asukas voi saada samalla kertaa. Meillä on upeita saarikohteita, jotka yhdistettynä pyöräilyverkostoon voisivat luoda kokonaan uuden markkinan. Reittiverkoston, joka voisi yhdistää esim. pyöräilyreittejä laivoihin uskoisi houkuttelevan kauempaakin aktiivisia pyörälijöitä. Toimivalla infralla ja markkinoinnilla luotaisiin lukemattonia mahdollisuuksia pienyrittäjäjille ja vaikutukset työllisyyteen olisivat positiviiset.

Tehdään kaikille hyvä Helsinki ja Uusimaa yhdessä – myös matkailijoille.